HOME ROASTED

- ihan itse paahdettuja!

Tanskan toiseksi suurimman kaupungin Århusin laitamilla sijaitsee oma pieni paahtimomme. Se ei näytä ulospäin kovin kummoiselta, mutta työntekijöillemme se on kuin oma kotikeittiö. Jos voisit piipahtaa paahtimossamme, sinua tervehtisivät paitsi herkulliset tuoksut, myös unelmia ja kunnianhimoa pursuava ilmapiiri. Olemme matkustaneet kaukaisiin maihin löytääksemme mahdollisimman laadukkaat raaka-aineet paahtajiemme käyttöön.

Taitavat paahtajamme ovat kokeilleet eri paahtoas-
teita ja makuvaihtoehtoja löytääkseen juuri oikeat yhdistelmät makua ja rapeutta. Alansa ammattilaisina he eivät kaihda erikoisempiakaan kokeiluja löytääkseen uusia ja maukkaita elämyksiä. Osa pääsee jatkoon -ja osa ei. Ensimmäisinä menestystarinoina tuomme tarjolle Sour Cream & Onion maustettuja cashewpähkinöitä sekä BBQ- ja lakritsimaustettuja manteleita.

Vaikka meillä on vankka kokemus takana, meistä tuntuu kuin olisimme vasta matkamme alussa. Paahtimossamme on vielä kokeilematta monia pähkinöitä, mausteita ja makuja. Vähän kerrallaan, pie-nissä erissä paahdamme ja maistelemme - aivan kuin kotikeittiössä. Siksi annoimme tuotteille nimen Home Roasted – kuin kotona paahdetut.

Luonnollisesti kasvatettua

Cashewpuu on lähtöisin Länsi-Intiasta, mutta sitä kasvatetaan hedelmäpuuna kaikkialla tropiikissa. Erityisesti se on yleinen hyötykasvi kaakkois-Aasiassa ja itä-Afrikassa. Kasvi on jopa 20 metriä korkea puu, jonka hedelmävarret turpoavat kukinnan jälkeen muodostaen cashew-omenaksi kutsutun hedelmän. Munuaisen muotoinen ”varsi” muodostuu cashew-omenan alapuolelle. Jokaisessa varressa on yksi siemen - cashewpähkinä. Puun c-vitamiinipitoisia hedelmiä syödään ja ne ovat myös lepakkojen ja lintujen herkkua.