Luomutuotteemme ovat saaneet uudet pakkaukset, joissa on huomioitu ympäristönäkökulma entistä paremmin.

KESTÄVÄ KEHITYS

Käytämme tuotteiden pakkaamiseen kalvoa, joka on valmistettu 43-prosenttisesti biopohjaisesta materiaalista.

Tämän avulla olemme pystyneet vähentämään hiilidioksidipäästöjämme vajaalla tonnilla vuodessa ja olemme vähentäneet muovin kulutusta 8,3%.

Pakkauksen kalvo ja etiketti on valmistettu samasta muovityypistä, joten koko pakkaus voidaan kierrättää yhdessä.

Kalvomme ei ole biohajoavaa, mutta se voidaan kierrättää ja se on valmistettu uusiutuvista luonnonvaroista.

On tarkoituksellinen valinta, että emme käytä biohajoavia pakkauksia, koska niitä ei voida käyttää uudelleen. Pakkauksiamme käytetään myös muissa Pohjoismaissa, ja valintaan vaikuttavat muiden maiden lajittelu- ja kierrätysmahdollisuudet. Esimerkiksi Tanskassa ei tällä hetkellä ole jätteenkäsittelyinfrastruktuuria, joka pystyisi käsittelemään biohajoavia pakkauksia. Pakkauksemme suojaa tuotteitamme ja takaa pitkän säilyvyyden, mikä puolestaan vähentää ruokahävikkiä.

Muovilla on hyvät puolensa, kunhan sitä käsitellään oikein

Tiedätkö muovipakkausten etuja?

  • Muovi suojaa pakkauksen sisältöä

  • Muovi minimoi bakteerien leviämisen ja lisää elintarviketurvaa

  • Muovi pidentää ruuan säilyvyysaikaa

  • Muovi todella vähentää ruokajätteitä – esimerkiksi muovipakkauksessa olevaa kurkkua voi säilyä tuoreena jopa 14 päivää, kun taas pakkaamattomana se kestää vain 3-7 päivää
  • Vain 1 – 4 % elintarvikkeiden kokonaisvaikutuksista ympäristölle tulee pakkauksista ja monissa tapauksissa enemmän pakkauksia on kokonaisuudessaan parempi ympäristölle kuin vähemmän pakkauksia.

Kestävä tulevaisuus

Uudella, innovatiivisella ja kestävällä ECO-pakkauksellamme käytämme saman muoviperheen yhdistelmää, joten pakkaus on 100 % kierrätettävä. Jatkamme edelleen kehitystyötä, jonka tuloksena pyrimme vaihtamaan kaikki tuotepakkauksemme ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin.

Käytämme myös vain FSC-sertifioitua pahvia ja käytämme ainoastaan vesiliukoisia värejä tarroihimme.

Lisäksi teemme yhteistyötä UPM Raflatacin kanssa. Keräämme kaikki käytettyjen tarrojen takaosan paperit talteen ja toimitamme ne Raflatacille, joka poistaa silikonin paperista ja näin mahdollistetaan paperin kierrättäminen.

Ilmastoasiat, vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat kysymyksiä, jotka ovat lähellä sydäntämme - siksi olemme m.m. päättäneet käyttää vain hiilidioksidineutraalia vihreää energiaa omissa toimtiloissamme System Frugt A/S:n pääkonttorissa vuodesta 2019 lähtien.

Lue lisää laadunvalvonnastamme ja monista sertifikaateistamme täältä.