Vaniljapuuro

viikunoiden ja pähkinärouheen kanssa

  • 10 min
  • 4 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl aitoa vaniljajauhett
  • 4 dl vettä
  • 1 tl kanelia
  • Ripaus suolaa

Päälle

  • 3 rkl Earth Control manteleita, hasselpähkinöitä tai saksanpähkinöitä
  • 2 kpl tuoreita viikunoita (tai kuivattuja viikunoita)

Ohje

Laita vesi, kaurahiutaleet ja vaniljajauhe kattilaan ja anna kiehua hiljalleen. Hauduta noin 4-5 minuuttia, lisää kaneli ja suola. Jos haluat puurosta löysempää, lisää enemmän vettä. Tarjoile puuro kulhoista paloiteltujen pähkinöiden, viikunoiden ja hunajan kanssa.

hasselpähkinät

Tummanruskeat hasselpähkinät ovat peräisin Turkista, jossa pähkinäpuiden sato korjataan syksyisin - joko poimimalla ne tai keräämällä, kun kypsät pähkinät ovat pudonneet puusta. Parhaimmat pähkinät ke[...]
Lue lisää

mantelit

Mantelimme ovat peräisin USA:sta. Kauniisti kukkiviin mantelipuihin muodostuu hedelmiä, joiden sisältä löytyvät syötävät mantelipuun luumarjojen siemenet eli mantelit.

Mantelit ovat monik[...]
Lue lisää

saksanpähkinät

Saksanpähkinät ovat monikäyttöisiä, ne maistuvat niin salaateissa, välipalaksi kuin juustojen seurassa ja sopivat mainiosti myös leivontaan.

Earth Control saksanpähkinät tulevat Kaliforn[...]
Lue lisää

pähkinäsekoitus

Olemme valinneet pähkinäsekoitukseemme tutut suosikit; mantelit, cashewpähkinät, maapähkinät ja hasselpähkinät. Nauti välipalaksi suoraan pussista tai käytä leivonnassa.
Lue lisää