Spelttisalaatti

munakoisoa, pinaattia ja karpaloita

  • 25 min
  • 4 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 3 dl keitettyä spelttiä
  • 1 munakoiso
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulikynttä
  • 2 tl chilihiutaleita
  • 100 g baby-pinaattia
  • 1 pss Earth Control Paahdettua ja suolattua salaattisekoitusta
  • 1 pss Earth Control karpaloita
  • suolaa ja pippuria

Ohje

Huuhtele spelttisuurimot, keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Leikkaa munakoiso kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hienonnettua valkosipulia noin minuutin ajan, lisää chilihiutaleet ja munakoisokuutiot. Paista noin 5-6 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmeitä ja saaneet väriä. Lisää tarvittaessa öljyä paiston aikana.

Lopuksi lisää pinaatinlehdet ja anna lämmetä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita paistos ja speltti. Asettele tarjolle ja koristele Earth Control paahdetulla ja suolatulla salaattisekoituksella ja kuivatuilla karpaloilla. Sopii lampaan ja naudanlihan seuraksi tai sellaisenaan nautittavaksi.

salaattisekoitus

Teitpä vihreää salaattia tai coleslaw-salaattia, paahdettujen ja suolattujen maapähkinöiden ja kurpitsansiementen sekoitus tuo annokseen lisää makua ja rapeutta. Sopii mainiosti myös grilliruokien kav[...]
Lue lisää

kuivatut karpalot

Karpaloissamme on hurmaavan punainen väri ja ne ovat herkullisen happamia ja makeita samanaikaisesti. Ne ovat kasvaneet Kanadassa suonkaltaisilla alueilla. Ennen sadonkorjuuta syksyisin alueelle pääst[...]
Lue lisää