Rucolasalaatti

kevyesti paistettua kurpitsaa, fetaa ja paahdettuja pinjansiemeniä

  • 25 min
  • 4 annosta
Resepti: Linn Grubbström

Ainesosat

  • 2 kurpitsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 75 g rucolanlehtiä
  • 75 g fetajuustoa
  • 1 pss Earth Control pinjansiemeniä

Kastike:

  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl balsamico-etikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 hyppysellinen pippuria

Ohje

Leikkaa kurpitsa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista kurpitsaviipaleita 1-2 minuuttia molemmin puolin. Maustae suolalla ja pippurilla. Asettele kurpitsa ja huuhdeltu rucola lautaselle. Murenna salaattijuusto päälle. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada salaatin päälle. Paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla, kunnes ne muuttuvat kullankeltaisiksi. Salaatti sopii m.m. grillattun lihan tai pastan kanssa nautittavaksi.

Vinkki: Voit myös grillata kurpitsaviipaleet grillissä.

pinjansiemenet

Pinjansiemenet kasvavat pääosin Lähi-Idässä, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Ne ovat haastavia kerätä ja kuoria pussitettavaksi, mutta sitten niiden käyttö onkin helppoa ja ne sopivat moneen käyttötarkoit[...]
Lue lisää

luomupinjansiemenet

Luomupinjansiemenet ovat havupuun siemeniä, jotka kasvavat käpyjen sisällä. Pinjat kasvavat pääosin Lähi-Idän alueella, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Pinjansiemenet ovat melko hintavia, sillä niiden kas[...]
Lue lisää