PERUNASALAATTI

basilikamajoneesilla

  • 25 min
  • 4 annosta
Resepti: Linn Grubbström

Ainesosat

  • 400 g pieniä perunoita
  • 10 parsanvartta
  • 10 retiisiä
  • 1/2 nippu tilliä
  • 1/2 nippu ruohosipulia
  • 75 g pinaatinlehtiä
  • 1 pss Earth Control pinjansiemeniä

Basilikamajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1/2 nippu tuoretta basilikaa
  • 1/2 sitruuna

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • pippuria

Ohje

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Pilko tarvittaessa pienemmiksi paloiksi/viipaleiksi.
Huuhtele ja puhdista kasvikset ja yrtit. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita salaatin aineet keskenään.

Sekoita kastikkeen aineet ja kääntele kastike salaatin sekaan. Paahda pinjansiemenet pannulla ja lisää salaatin päälle.

Sekoita hyvin majoneesi, ranskankerma ja pilkottu basilika, mausta ja tarjoile perunasalaatin kanssa. Salaatti sopii mainiosti grilliruoan lisukkeeksi.

pinjansiemenet

Pinjansiemenet kasvavat pääosin Lähi-Idässä, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Ne ovat haastavia kerätä ja kuoria pussitettavaksi, mutta sitten niiden käyttö onkin helppoa ja ne sopivat moneen käyttötarkoit[...]
Lue lisää

luomupinjansiemenet

Luomupinjansiemenet ovat havupuun siemeniä, jotka kasvavat käpyjen sisällä. Pinjat kasvavat pääosin Lähi-Idän alueella, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Pinjansiemenet ovat melko hintavia, sillä niiden kas[...]
Lue lisää