Suippokaalisalaatti

päärynää, piparjuurta ja karpaloita

  • 20 min
  • 4 annosta
Resepti: Linn Grubbström

Ainesosat

  • 1 iso suippokaali
  • 2 päärynää
  • 50 g Earth Control kuivattuja karpaloita
  • nippu krassia
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Kastike

  • 1 rkl hienonnettua piparjuurta
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sinappia
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • hyppysellinen pippuria

Ohje

Leikkaa kaali ohueksi. Poista päärynöiden kota ja siemenet ja leikkaa hedelmä ohuiksi lohkoiksi. Sekoita keskenään.

Kastike:
Raasta kuorittu inkivääri hienoksi raasteeksi. Raasta piparjuuri tai pilko se hyvin pieniksi paloiksi. Yhdistä raasteet ja mausta sinapilla, suolalla/pippurilla ja lisää omenasiiderietikka samalla sekoittaen. Lisää kastike kaalin ja päärynän joukkon ja kääntele sekaisin.

Ripottele päälle krassia, seesaminsiemeniä ja päällimmäiseksi karpaloita.

kuivatut karpalot

Karpaloissamme on hurmaavan punainen väri ja ne ovat herkullisen happamia ja makeita samanaikaisesti. Ne ovat kasvaneet Kanadassa suonkaltaisilla alueilla. Ennen sadonkorjuuta syksyisin alueelle pääst[...]
Lue lisää