Ohrahelmisalaatti

tomaattia, mansikkaa, yrttejä ja karpaloita

  • 20 min
  • 4 annosta
Resepti: Linn Grubbström

Ainesosat

  • 2 dl ohrahelmiä
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 dl vettä
  • 20 kpl kirsikkatomaatteja
  • 1 rasia mansikoita
  • 2 mintunoksaa
  • 1/2 nippu persiljaa
  • 1/2 luomusitruuna
  • 1/2 kynsi valkosipulia
  • 1 ripaus cayennepippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 50 g Earth Control karpaloita

Kastike

  • 1 rkl tahinia
  • 1 kpl limetti
  • 1 dl jogurttia
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria

Ohje

Huuhtele ohrahelmet juoksevan kylmän veden alla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta sitruunan kuori, purista sitruunan mehu ja hienonna valkosipuli. Sekoita yhdessä öljyn ja pippurin kanssa. Sekoita mausteseos ohran joukkoon. Halkaise kirsikkatomaatit ja mansikat puolikkaiksi. Hienonna persilja ja minttu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Sekoita kastikkeen ainesosat keskenään ja tarjoile salaatin kanssa. Ohrasalaatti sopii esim. grillimakkaran, grillatun halloumin ja kala seuraksi

kuivatut karpalot

Karpaloissamme on hurmaavan punainen väri ja ne ovat herkullisen happamia ja makeita samanaikaisesti. Ne ovat kasvaneet Kanadassa suonkaltaisilla alueilla. Ennen sadonkorjuuta syksyisin alueelle pääst[...]
Lue lisää