Nuudelisalaatti

edamamepapu & maapähkinä

  • 20 min
  • 4 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 150 g tattarinuudeleita
  • 200 g edamamepapuja
  • 1/2 tuore kurkku
  • nippu korianteria
  • 4 rkl Earth Control Paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Kastike

  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 tl kalakastiketta
  • 1 tl maapähkinäöljyä
  • 1 tl soijakastiketta
  • 4-5 kpl kuivattuja limetinlehtiä

Ohje

Keitä nuudelit kevyesti suolatussa vedessä, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Kaada lävikköön ja anna jäähtyä. Jos käytät pakastepapuja, kaada osa kiehuvasta vedestä niiden päälle ja anna sulaa. Leikkaa kurkku pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi ja pilko korianteri ja maapähkinät.

Hienonna limetinlehdet ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita jäähtyneet nuudelit, kurkku, pavut ja kastike. Lisää päälle maapähkinät ja korianteria. Salaatti sopii grillatun lihan tai äyriäisten kanssa nautittavaksi.

VINKKI!
Voit käyttää maapähkinöiden sijaan myös muita paahdettuja ja suolattuja pähkinöitä/pähkinäseosta.

maapähkinät

Maapähkinämme ovat huippulaatuisia, perinteiseen tyyliin paahdettuja ja suolattuja. Monien mielestä nämä ovat parasta naposteltavaa kylmien juomien seuraksi, mutta niitä kannattaa kokeilla myös lämpim[...]
Lue lisää