Maustetut sämpylät

hedelmäiset ja pähkinäiset

  • 60 min
  • 12 kpl
Resepti: Linn Grubbström

Ainesosat

  • 50 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 munaa
  • 475 g vehnäjauhoja
  • 50 g Earth Control aprikooseja
  • 30 g Earth Control suolaamatonta pähkinäsekoitusta

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ohje

Sulata voi ja lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteisiin ja sekoita hyvin. Lisää suola, kardemumma, hunaja ja munat taikinaan ja sekoita. Lisää jauhot vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Lopuksi lisää pilkotut aprikoosit ja rouhitut pähkinät ja vaivaa taikinan joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia. Jaa taikina 12 palaan ja muotoile sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota uunipellillä vielä toiset 30 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele sämpylät enne paistamista. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia.

aprikoosit

Aprikoosimme ovat kasvaneet Turkin auringonpaisteessa. Sato korjataan heinäkuussa, hedelmistä poistetaan kivet ja aprikoosien annetaan kuivua auringon alla. Aurinkokuivatut aprikoosit ovat kauniin vä[...]
Lue lisää

pähkinäsekoitus

Olemme valinneet pähkinäsekoitukseemme tutut suosikit; mantelit, cashewpähkinät, maapähkinät ja hasselpähkinät. Nauti välipalaksi suoraan pussista tai käytä leivonnassa.
Lue lisää