Maa-artisokkasalaatti

omenaa, paahdettuja kikherneitä & sitruskastiketta

  • 15 min
  • 4 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 300 g maa-artisokkaa
  • 2 omenaa
  • 75 g suolattuja ja paahdettuja kikherneitä

Dressing

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
  • 4 rkl krassia

Ohje

Kuori artisokat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi, käytä tarvittaessa mandoliinirautaa. Leikkaa myös omenat ohuiksi viipaleiksi ja levitä molemmat lautaselle. Vatkaa kaikki kastikeainekset yhteen ja maista. Kääntele kastike hyvin salaatin joukkoon ja siirrä salaatti tarjoiluastiaan. Rouhi paahdetut kikherneet veitsellä karkeaksi rouheeksii ja ripottele se salaatin päälle ennen tarjoilua.

Vinkki! Salaatti sopii hyvin sianlihan seuraksi.