Itse tehty marsipaani

karpaloilla ja manteleilla

  • 25 min
  • 1 rulla
Resepti: Mads Nybro

Ainesosat

  • 375 g Earth Control manteleita
  • 1 pss Earth Control karpaloita
  • ½ dl (ruoko)sokeria
  • 1,5 dl vettä

Ohje

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja paahda manteleita noin 10 minuutin ajan. Keitä vesi, sokeri ja karpalot yhdessä.
Jauha mantelit tehosekoittimella karkeaksi jauhoksi. Lisää keitetty seos ja sekoita n. 3-5- minuuttia, kunnes massa on tasaista. Muotoile rullaksi leivinpaeprin päällä ja anna jähmettyä jääkaapissa.

kuivatut karpalot

Karpaloissamme on hurmaavan punainen väri ja ne ovat herkullisen happamia ja makeita samanaikaisesti. Ne ovat kasvaneet Kanadassa suonkaltaisilla alueilla. Ennen sadonkorjuuta syksyisin alueelle pääst[...]
Lue lisää

mantelit

Mantelimme ovat peräisin USA:sta. Kauniisti kukkiviin mantelipuihin muodostuu hedelmiä, joiden sisältä löytyvät syötävät mantelipuun luumarjojen siemenet eli mantelit.

Mantelit ovat monik[...]
Lue lisää