Grillattua valkoista parsaa

sitruunaa ja paahdettuja manteleita

  • 15 min
  • 4 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 18 kpl valkoista parsaa
  • 2 kpl (luomu)sitruunan mehu ja kuori
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 oksaa sitruunatimjamia
  • 2 rkl Earth Control manteleita
  • suolaa ja pippuria

Ohje

Puhdista ja kuori parsatangot, leikkaa kova kanta pois. Paahda pannulla tai grillaa kevyesti öljyttynä, kunnes parsat saavat kullankeltaisen värin ja pehmenevät hieman. Varo kypsentämästä liikaa.
Sekoita kastike oliiviöljystä, sitruunamehusta, sitruunankuoresta ja mausta sitruunatimjamilla ja suolalla. Rouhi mantelit.
Asettele parsat tarjolle, lisää kastike niiden päälle ja ripottele päälle rouhitut mantelit. Lisää halutessasi suolaa ja pippuria. Tarjoile kevyenä alkupalana tai kalan tai siipikarjan lisukkeena.

Vinkki!
Voit korvata mantelit Earth Control pinjansiemenillä tai cashewpähkinöillä.

mantelit

Mantelimme ovat peräisin USA:sta. Kauniisti kukkiviin mantelipuihin muodostuu hedelmiä, joiden sisältä löytyvät syötävät mantelipuun luumarjojen siemenet eli mantelit.

Mantelit ovat monik[...]
Lue lisää