Grillatut kasvikset

parsaa, sieniä ja karpalo-inkiväärikastiketta

  • 20 min
  • 4 annosta
Resepti: Mads Nybro

Ainesosat

  • 60 g Earth Control karpaloita
  • 1 puntti parsaa
  • 200 g sieniä
  • 1 dl tuoretta ruohosipulia pilkottuna

Kastike

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl seesaminsiemenöljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 (luomu)limetin mehu ja kuori
  • suolaa ja pippuria

Ohje

Huuhtele parsa ja leikkaa kova kanta pois. Grillaa tai paahda kuumalla parilalla muutaman minuutin ajan.
Puhdista sienet ja grillaa ne. Sekoita kastikkeen ainekset huolellisesti.Hienonna karpalot ja lisää kastikkeeseen. Sekoita kasvikset kastikkeen kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele ruohosipulilla.

kuivatut karpalot

Karpaloissamme on hurmaavan punainen väri ja ne ovat herkullisen happamia ja makeita samanaikaisesti. Ne ovat kasvaneet Kanadassa suonkaltaisilla alueilla. Ennen sadonkorjuuta syksyisin alueelle pääst[...]
Lue lisää