Grillatut munakoisorullat

kvinoaa, minttua ja manteleita

  • 30 min
  • 2 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 2 kpl munakoisoja
  • oliiviöljyä
  • 1 dl valkoista kvinoaa
  • 1 punasipuli
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 1 dl tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3 rkl Earth Control pistaasipähkinöitä

Kastike

  • 1 rkl tahinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 luomusitruunan kuori
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria

Ohje

Viipaloi munakoisot pitkittäisuunnassa ja sivele ne oliiviöljyllä molemmilta puolilta. Grillaa kuumalla grilliritilällä kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat aivan pehmeitä, noin 3-4 minuuttia yhteensä.
Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuori punasipuli ja pilko se, minttu, korianteri ja mantelit. Sekoita tahiniin öljy, sitruunan kuori ja mehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun kvinoa on valmista ja vielä lämmintä, sekoita tahini, yrit ja mantelit sen joukkoon.

Jaa seos munakoisoviipaleiden päälle, noin lusikallinen per viipale ja kierrä viipaleet rullalle.

mantelit

Mantelimme ovat peräisin USA:sta. Kauniisti kukkiviin mantelipuihin muodostuu hedelmiä, joiden sisältä löytyvät syötävät mantelipuun luumarjojen siemenet eli mantelit.

Mantelit ovat monik[...]
Lue lisää