Gluteenittomat kurpitsamuffinssit

pähkinärouheella

  • 35 min
  • 8 kpl
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 150 g mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 50 g pähkinöitä, esim. Earth Control manteleita, saksanpähkinöitä tai pähkinäsekoitusta
  • 1 kypsä banaani
  • 3 kananmunaa
  • 50 g sulatettua kookosöljyä
  • 125 g raastettua kurpitsaa

Ohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa jauheet ja pähkinät. Muussaa banaani ja sekoita se munien ja öljyn kanssa. Yhdistä seokset ja lisää kurpitsaraaste taikinaan kääntelemällä. Jaa taikina kahdeksaan muffinssivuokaan ja paista uunissa noin 25 minuuttia.

saksanpähkinät

Saksanpähkinät ovat monikäyttöisiä, ne maistuvat niin salaateissa, välipalaksi kuin juustojen seurassa ja sopivat mainiosti myös leivontaan.

Earth Control saksanpähkinät tulevat Kaliforn[...]
Lue lisää

mantelit

Mantelimme ovat peräisin USA:sta. Kauniisti kukkiviin mantelipuihin muodostuu hedelmiä, joiden sisältä löytyvät syötävät mantelipuun luumarjojen siemenet eli mantelit.

Mantelit ovat monik[...]
Lue lisää

hasselpähkinät

Tummanruskeat hasselpähkinät ovat peräisin Turkista, jossa pähkinäpuiden sato korjataan syksyisin - joko poimimalla ne tai keräämällä, kun kypsät pähkinät ovat pudonneet puusta. Parhaimmat pähkinät ke[...]
Lue lisää