Kylmäpuuro

kaakao, Skyr ja hasselpähkinät

  • 5 minuuttia - Jääkaapissa: 1/2 päivää
  • 2 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Päälle

  • 4 rkl Skyr
  • 2 rkl karkeaksi roihittuja hasselpähkinöitä tai Earth Control cashewpähkinöitä

Ohje

Laita kaurahiutaleet, kaakaojauhe ja maito lasiin (tai muuhun suljettuun astiaan) ja sekoita hyvin. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita puuroa ennen tarjoilua ja mausta juoksevalla hunajalla tai agavesiirapilla. Jos seos on liian paksua, lisää hieman maitoa. Jaa puuro kulhoihin tai laseihin ja laita päälle Skyr -jugurttia, pähkinöitä ja tuoreita vadelmia.

hasselpähkinät

Tummanruskeat hasselpähkinät ovat peräisin Turkista, jossa pähkinäpuiden sato korjataan syksyisin - joko poimimalla ne tai keräämällä, kun kypsät pähkinät ovat pudonneet puusta. Parhaimmat pähkinät ke[...]
Lue lisää