Chia parfait

karpaloita

  • 2 tuntia
  • 2 annosta
Resepti: Michala Kramer

Ainesosat

Ainesosat:

  • 1 rkl Earth Control karpaloita
  • 1 dl Earth Control chia-siemeniä
  • 1,5 dl mantelimaitoa
  • 2 dl luumuja tai tuoreita marjoja

Granola:

  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 dl Earth Control karpaloita
  • 1/2 dl Earth Control pähkinöitä valintasi mukaan

Tarjoiluun:

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl jogurttia

Ohje

Sekoita siemenet ja mantelimaito hyvin ja laita jääkaappiin 60-90 minuutiksi tai anna tekeytyä mielellään jopa yön yli.

Lämmitä pienessä kasarissa luumut/marjat ja karpalot sekä noin ruokalusikallinen vettä. Lämmitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia samalla varovasti sekoittaen kunnes seos on sakeutunut. Halutessasi voit soseuttaa sen sekoitinsauvalla, jos haluat sileämmän seoksen. Anna jäähtyä.

Rapean granolan teet lämmittämällä kookosöljyä ja vaahterasiirappia pannulla. Lisää karpalot ja pähkinöitä ja sekoita miedolla lämmöllä kunnes granola on rapeaa ja pähkinät kullankeltaisia.

Ennen tarjoilua, kaada chiakerma laseihin ja sitten kerroksittain jogurtti, maapähkinävoi ja marjakompotti. Viimeistele rapealla granolalla ja koristele karpaloilla.

Chia-siemenet

Earth Control chia-siemenet (Salvia Hispanica) ovat peräisin Väli-Amerikasta, jossa niitä on viljelty jo yli 4000 vuoden ajan. Siemenet olivat tärkeässä osassa sekä inkojen että atsteekkien ruokavalio[...]
Lue lisää

hasselpähkinät

Tummanruskeat hasselpähkinät ovat peräisin Turkista, jossa pähkinäpuiden sato korjataan syksyisin - joko poimimalla ne tai keräämällä, kun kypsät pähkinät ovat pudonneet puusta. Parhaimmat pähkinät ke[...]
Lue lisää

kuivatut karpalot

Karpaloissamme on hurmaavan punainen väri ja ne ovat herkullisen happamia ja makeita samanaikaisesti. Ne ovat kasvaneet Kanadassa suonkaltaisilla alueilla. Ennen sadonkorjuuta syksyisin alueelle pääst[...]
Lue lisää