Kukkakaalisalaatti

paahdettuja pinjansiemeniä ja persiljaa

  • 15 min
  • 4 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 1/2 kukkakaali
  • 250 g keltaisia tomaatteja
  • 1 nippu punaista basilikaa
  • 6 kpl lehtipersiljan vartta
  • 2 rkl Earth Control pinjansiemeniä paahdettuna

Kastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 limetin mehu
  • suolaa ja pippuria

Ohje

Paahda pinjansiemeniä kuumalla ja kuivalla pannulla hetki, kunnes ne muuttuvat kullanruskeiksi. Raasta kukkakaalin kukinnot kuskusin tapaiseksi pieneksi rouheeksi. Puolita tomaatit, pilko persilja ja basilika ja lisää ne salaattiin. Sekoita kastikkeen ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatin päälle ja ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet. Tarjoile grillatun mausteisen naudan- tai porsaanlihan kanssa.

pinjansiemenet

Pinjansiemenet kasvavat pääosin Lähi-Idässä, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Ne ovat haastavia kerätä ja kuoria pussitettavaksi, mutta sitten niiden käyttö onkin helppoa ja ne sopivat moneen käyttötarkoit[...]
Lue lisää

luomupinjansiemenet

Luomupinjansiemenet ovat havupuun siemeniä, jotka kasvavat käpyjen sisällä. Pinjat kasvavat pääosin Lähi-Idän alueella, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Pinjansiemenet ovat melko hintavia, sillä niiden kas[...]
Lue lisää