Caesarsalaatti

lehtikaalia, cashewkastiketta ja krutonkeja

  • 20 min
  • 4 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 10 vartta lehti- tai savoijinkaalia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 avokadoa
  • 25 g raastettua parmesaania
  • 75 g Earth Control krutonkeja

Kastike

  • 10 g Earth Control cashewpähkinöitä
  • yön yli liotettuja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl vettä
  • 1/2 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
  • suolaa ja pippuria

Ohje

Laita cashewpähkinät likoamaan päivää aiemmin kulholliseen vettä.
Seuraavana päivänä huuhtele liotetut pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen öljyn, veden, sitruunamehun ja sitruunankuoren kanssa. Sekoita, kunnes kastike on kermamaista. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää vettä. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista sitruunan maku.

Puhdista kaalinlehdet, irrota varsiruodit ja hienonna lehdet. Laita kulhoon sitruunamehun kanssa ja hiero mehua lehtiin. Pilko avokado ja sekoita kaalin ja parmesaaniraasteen kanssa. Kääntele kastike salaatin joukkoon ja lisää päälle Earth Control krutonkeja. Kokeile paistetun tai grillatun kanan lisäkkeenä!

krutongit

Tiesitkö, että krutongin nimi on peräisin ranskan kielen sanasta croûte, mikä tarkoittaa rapeaa kuorta? Alun perin krutonki tarkoitti öljyllä siveltyä patonkiviipaletta, joka oli paahdettu puu-uunissa[...]
Lue lisää

cashewpähkinät

Tarkkaan valikoidut cashewpähkinämme tulevat pääasiallisesti Vietnamista tai Intiasta, jotka ovat mitä parhaimpia kasvupaikkoja maailmassa niiden lämpimän ilmaston vuoksi. Miedot cashewpähkinät ovat n[...]
Lue lisää