Applesiini-kaalisalaatti

minttua ja kurpitsansiemenkastiketta

  • 20 min
  • 2 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 1 pala (n. 200g) kyssäkaalia tai kaalia
  • 1 appelsiini
  • 1 varrellinen tuoretta minttua
  • 2 rkl Earth Control paahdettua ja suolattua salaattisekoitusta
  • 2 rkl Earth Control pinjansiemeniä

Kastike

  • 2 rkl Earth Control paahdettuja ja suolattuja kurpitsansiemeniä
  • 2 limetin mehu
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 vartta tuoretta minttua
  • 2 rkl vettä
  • hyppysellinen suolaa

Ohje

Aloita laittamalla kurpitsansiemenet blenderiin yhdessä limettimehun, siirapin, mintunlehtien ja oliiviöljyn kanssa. Sekoita hyvin. Lisää vettä vähän kerrallaan kunnes kastike on sopivan paksuista. Mausta suolalla.
Kuori kaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori appelsiini ja paloittele ohuiksi viipaleiksi. Asettele kaali, appelsiini ja mintunlehdet lautaselle. Ripottele päälle salaattisekoitusta ja pinjansiemeniä. Lisää kastike vasta ennen tarjoilua.

kurpitsansiemenet

Kuivapaahdettujen ja suolattujen kurpitsansiementen aromi sopii erityisesti salaatteihin, keittoihin ja kasvisruokiin. Olemme paahtaneet siemenet omassa paahtimossamme, jotta saamme niistä juuri oikea[...]
Lue lisää