Ainesosat
- 1 parsakaali
- 2 omenaa
- 2 mintun vartta
- 4 rkl Earth Control pinjansiemeniä
Kastike
- 4 rkl Earth Control Paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 2 limetin mehu
- 1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
- 4 mintun vartta
- 4 rkl oliiviöljyä
- vettä
- hyppysellinen suolaa
Ohje
Laita tehosekoittimeen paahdetut kurpitsansiemenet, limetin mehu, siirappi/hunaja, mintun lehdet ja oliiviöljy. Sekoita kunnolla lisäten pienen tilkan vettä kerrallaan, kunnes kastikkeen koostumus on mieluisen kermainen ja pehmeä. Lisää suola.
Leikkaa parsakaali ohuiksi viipaleiksi (myös varret). Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja sekoita parsakaalin kanssa. Kääntele kastike sekaan ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ennen tarjoilua.
Salaatti sopii mainiosti grillatun lihan kanssa nautittavaksi.

pinjansiemenet
Pinjansiemenet kasvavat pääosin Lähi-Idässä, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Ne ovat haastavia kerätä ja kuoria pussitettavaksi, mutta sitten niiden käyttö onkin helppoa ja ne sopivat moneen käyttötarkoit[...]
Lue lisää

kurpitsansiemenet
Kuivapaahdettujen ja suolattujen kurpitsansiementen aromi sopii erityisesti salaatteihin, keittoihin ja kasvisruokiin. Olemme paahtaneet siemenet omassa paahtimossamme, jotta saamme niistä juuri oikea[...]
Lue lisää