PARSAKAALISALAATTI

omenoita ja pinjansiemeniä, kurpitsansiemenkastiketta

  • 20 min
  • 4 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 1 parsakaali
  • 2 omenaa
  • 2 mintun vartta
  • 4 rkl Earth Control pinjansiemeniä

Kastike

  • 4 rkl Earth Control Paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 2 limetin mehu
  • 1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
  • 4 mintun vartta
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • vettä
  • hyppysellinen suolaa

Ohje

Laita tehosekoittimeen paahdetut kurpitsansiemenet, limetin mehu, siirappi/hunaja, mintun lehdet ja oliiviöljy. Sekoita kunnolla lisäten pienen tilkan vettä kerrallaan, kunnes kastikkeen koostumus on mieluisen kermainen ja pehmeä. Lisää suola.
Leikkaa parsakaali ohuiksi viipaleiksi (myös varret). Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja sekoita parsakaalin kanssa. Kääntele kastike sekaan ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ennen tarjoilua.

Salaatti sopii mainiosti grillatun lihan kanssa nautittavaksi.

pinjansiemenet

Pinjansiemenet kasvavat pääosin Lähi-Idässä, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Ne ovat haastavia kerätä ja kuoria pussitettavaksi, mutta sitten niiden käyttö onkin helppoa ja ne sopivat moneen käyttötarkoit[...]
Lue lisää

kurpitsansiemenet

Kuivapaahdettujen ja suolattujen kurpitsansiementen aromi sopii erityisesti salaatteihin, keittoihin ja kasvisruokiin. Olemme paahtaneet siemenet omassa paahtimossamme, jotta saamme niistä juuri oikea[...]
Lue lisää