PUNAJUURISALAATTI

linssejä ja aurinkokuivattuja aprikooseja

  • 20 min
  • 4 annosta
  • Video
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 4 punajuurta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl mustia linssejä (liotettuja tai keitettyjä)
  • 75 g rucolanlehtiä
  • 75 g salaatti- tai vuohenjuustoa
  • 75 g Earth Control aurinkokuivattuja aprikooseja
  • 1 bag Earth Control pinjansiemeniä

Dressing

  • 4-5 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl karkeaa sinappia
  • 1 rkl mietoa viinietikkaa
  • suolaa, pippuria

Ohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori punajuuret, pilko ne pieniksi paloiksi ja sekoita öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Laita leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa noin 20 min, kunnes niissä on vielä hieman purutuntumaa jäljellä. Valuta neste linsseistä tai keitä ne tarvittaessa. Huuhtele rucolanlehdet ja murenna juusto. Paloittele aprikooseja pienemmiksi halutessasi. Paahda pinjansiemeniä pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Sekoita kastikkeen ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna punajuurten jäähtyä hieman, ennen kuin sekoitat ne linssien, rucolan ja kastikkeen kanssa. Lisää päälle juusto, aprikoosit ja pinjansiemenet. Tarjoa esimerkiksi siipikarjan lihan tai lampaan seurana tai nauti ruokaisana salaattina.

aprikoosit

Aprikoosimme ovat kasvaneet Turkin auringonpaisteessa. Sato korjataan heinäkuussa, hedelmistä poistetaan kivet ja aprikoosien annetaan kuivua auringon alla. Aurinkokuivatut aprikoosit ovat kauniin vä[...]
Lue lisää