Paahdettu kurpitsasalaatti

lehtikaalin ja paahdettujen hasselpähkinöiden kera

  • 45 min
  • 4 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 75 g lehtikaalia
  • 1/2 myskikurpitsa
  • 1/2 hokkaido-kurpitsa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 75 g fetaa
  • 2 rkl Earth Control hasselpähkinöitä
  • 2 rkl tattarinjyviä
  • suolaa ja pippuria

Dressing

  • 2 tbsp olive oil
  • 1 tsp honey
  • 1 tsp coarse mustard
  • 1/2 lemon, juice from here
  • Salt and pepper

Ohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita kurpitsat ja poista siemenet. Leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Murskaa tai purista valkosipulinkynent ja sekoita öljyn, suolan ja pippurin kanssa. sivele kurpitsaviipaleet mausteöljyllä ja paista leivinpaperin päällä noin 25-30 minuuttia.

Puhdista lehtikaali ja poista lehtiruodit. Hienonna kaali ja laita kulhoon. Paahda tattaria muutama minuutti kuivalla ja kuumalla pannulla. Tämän jälkeen paahda hasselpähkinöitä kunnes ne ovat kullanruskeita ja ruskea kuori irtoaa. Rouhi jäähtyneet hasselpähkinät, joista on siivottu kuoret pois.
Sekoita kastikkeen ainekset huolellisesti ja maista ja mausta tarvittaessa lisää. Sekoita kastike lehtikaalin kanssa ja levitä laakealle lautaselle. Murusta päälle fetaa ja lisää päälle kurpitsaviipaleet. Ripottele päälle tattaria ja hasselpähkinärouhetta.

hasselpähkinät

Tummanruskeat hasselpähkinät ovat peräisin Turkista, jossa pähkinäpuiden sato korjataan syksyisin - joko poimimalla ne tai keräämällä, kun kypsät pähkinät ovat pudonneet puusta. Parhaimmat pähkinät ke[...]
Lue lisää