Paahdettu parsakaalisalaatti

saksanpähkinöitä & rusinoita tai karpaloita

  • 25 min
  • 4 annosta
Resepti: Ditte Ingemann

Ainesosat

  • 1 iso parsakaali
  • 50 g Earth Control saksanpähkinöitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g salaattijuustoa
  • 75 g Earth Control jumborusinoita tai kuivattuja karpaloita
  • Suolaa ja pippuria

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl karkeaa sinappia
  • Suolaa ja pippuria

Ohje

Lämmitä uuni 185 asteeseen. Leikkaa parsakaali pieniin paloihin ja hienonna palat monitoimikoneella riisinkokoisiksi paloiksi. Sekoita parsakaali ja oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla ja levitä paistoalustalle leivinpaperin päälle. Hienonna pähkinät ja ripottele seoksen päälle. Paista uunissa noin 10-12 minuuttia, välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Ennen tarjoilua sekoita salaattijuuston kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin ja maista ennen lisäämistä salaatin joukkoon. Ripottele päälle rusinoita ja/tai karpaloita.

kuivatut karpalot

Karpaloissamme on hurmaavan punainen väri ja ne ovat herkullisen happamia ja makeita samanaikaisesti. Ne ovat kasvaneet Kanadassa suonkaltaisilla alueilla. Ennen sadonkorjuuta syksyisin alueelle pääst[...]
Lue lisää

jumborusinat

Keski- ja pohjois-Chilen ilmastossa rusinoistamme kasvaa mehukkaita, erityisen makeita sekä suurikokoisia. Earth Control rusinat ovat Jumbo Flame-lajiketta, jota joskus myös gourmetrusinaksi kutsutaan[...]
Lue lisää