PIENET JA KIRPEÄT

Karpalot

Kauniin punaisissa kanadalaisissa karpaloissa yhdistyy makeus ja hapokkuus. Lisää karpaloita mysliin tai salaattiin tai käytä leivontaan!

Pellolta pöytään

Viljeltävän karpalopensaan istuttamisesta kuluu 3 vuotta, kunnes se on valmis sadonkorjuuseen. Toisaalta siitä saa satoa seuraavan 100 vuoden ajan! Karpaloita kasvatetaan kahdesta syystä: pääasiassa karpalomehun valmistukseen ja toissijaisesti kuivattujen, syötävien karpaloiden tuotantoon. Näin sato saadaan täysin hyödynnettyä. Karpalopensaita kasvatetaan suonkaltaisilla alueilla. Karpaloiden keräys tapahtuu veden avulla – pelloille lasketaan runsaasti vettä, jolloin karpalot nousevat veden pinnalle ja ne on helppo poimia. 

Huolellinen käsittely

Sadonkorjuun jälkeen marjat jäädytetään noin 3 kuukaudeksi, ennen kuin niistä uutetaan mehua. Tämän jälkeen karpalot makeutetaan ruokosokerilla, joka tasapainottaa karpalolle ominaista hapokkuutta. Lopuksi ne kuivataan huolellisesti uunissa, kunnes ne ovat pehmeitä ja mehukkaita pakattavaksi pusseihin.

Helppo käyttää

Makeankirpeä maku tekee karpaloista herkullisen naposteltavan suoraan pussista ja syvänpunainen väri kaunistaa salaatit ja leivonnaiset. Kokeile karpaloita pikkuleipätaikinassa, kaali- tai pastasalaatissa.