MONIPUOLISET

aprikoosit

Auringossa kuivatut aprikoosit ovat ihania. Aprikoosimme ovat valittu tarkoin niiden herkullisen ja mehukkaan koostumuksensa, keltaisen värinsä ja ennen kaikkea makean makunsa vuoksi. Aprikoosit ovat helposti naposteltava välipala kaikkina vuorokaudenaikoina.

Auringossa kasvaneet

Meidän aprikoosimme ovat peräisin Turkista, jossa lämmin Välimeren ilmasto luo ihanteelliset kasvuolosuhteet hedelmille. Kauniit aprikoosipuut kukkivat maaliskuussa ja hedelmät ovat kypsiä poimittaviksi jo kesäkuussa. Loppuvuoden aikana puu ei tuota uutta satoa.

Huolellinen käsittely

Sadonkorjuun jälkeen hedelmistä poistetaan kivet ja ne kuivataan Välimeren auringon alla. Jotta lopputulos olisi mahdollisimman laadukas, hedelmiä järjestellään useasti kuivatuksen aikana. Aprikooseihimme on lisätty rikkidioksidia kahdesta syystä: turkkilaisen perinteen mukaisesti haluamme säilyttää hedelmissä niiden kauniin värin kuivatuksen jälkeenkin sekä siksi, että rikkidioksidi mahdollistaa myös pidemmän säilyvyyden hedelmille.

Helppokäyttöiset hedelmät

Voit nauttia kuivattuja aprikooseja sellaisenaan tai käyttää niitä ruoanlaitossa ja leivonnassa. Aprikoosit sopivat hyvin muun muassa haudutettaviin pataruokiin ja salaatteihin. Pilkotut aprikoosin palat tekevät leivästä mehukkaan ja tuovat siihen pirteän maun.